Winnaar ‘raad het gewicht’ verkiezing

We wisten al dat het land waarop de Vegaboerderij haar biologische groenten verbouwd, enorm vruchtbaar is. Het hele oogstseizoen kunnen we wekelijks zo’n 90 groentepakketten samenstellen met wat het land voortbrengt.

Soms komen onze vrijwilligers tijdens het oogsten uitschieters tegen: goed verscholen courgettes die de kans kregen om uit te groeien tot mega-courgettes. Twee exemplaren hiervan kregen een hoofdrol in onze stand tijdens de Duurzaamheidsmarkt en de Streekmarkt in Bodegraven. Bezoekers van onze stand kregen de kans om het gewicht te raden. De courgettes werden gewiegd, getild, opgeheven en op deze manier vergeleken met het gewicht van de baby, kat, pakken suiker of gewichten uit de sportschool.

Uiteindelijk leverden beide markten een winnaar op: Antony Wong zat er bij de Duurzaamheidsmarkt slecht 7 gram vanaf en Bonny Kuipers had van de 83 wegers bij de Streekmarkt het gewicht het dichtst genaderd. Beide winnaars krijgen een proefpakket van de Vegaboerderij cadeau. En de courgettes: die zijn inmiddels verwerkt in een heerlijke courgettesoep.