Pastasalade met aubergine en courgette

Ingrediënten

1 courgette
1 aubergine
tomaten klein of groot
10 olijven
1,5 eetlepel pesto
300 gram pasta
300 gram gehakt of mozzarella (als vega alternatief)
kaneel
paprikapoeder
komijn

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de courgette en aubergine in blokjes van ruim een centimeter. Besprenkel met olie, peper en zout. Zet 25 minuten in de oven. Halverwege even door elkaar husselen.
Meng het gehakt met kaneel, komijn, paprikapoeder, snufje zout en wat peper. Draai er gehaktballetjes van en bak ze in een koekenpan. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en voeg een klein beetje olijfolie toe tegen het plakken.
Snijd ondertussen de tomaatjes klein. Hak de olijven fijn.
Als alles gaar is voeg je het bij elkaar in een grote school. Voeg de pesto toe en hussel door elkaar.

Voor het vegetarisch alternatief: vervang het gehakt door een bol mozzarella

Eet smakelijk!