Komkommersoep

Ingrediënten

  • 2 komkommers
  • 2 sjalotten
  • bouillonblokje
  • 500 ml water
  • 125 ml crème fraiche
  • 4 takjes koriander
  • zout en peper naar smaak

Bereidingswijze

Was de komkommer en dep droog met keukenpapier. Snijd 12 dunne plakjes eraf. Schil de rest van de komkommer en de tweede komkommer ook, halveer in de lengte en schraap de zaadjes eruit. Snijd de komkommers in blokjes. Snipper de sjalotjes. Verhit de boter in een pan en bak de sjalotjes ca. 2 min. Bak de komkommerblokjes kort mee.

Verkruimel het bouillontablet erboven. Schenk het water in de pan, breng aan de kook en kook de komkommer zachtjes in ca. 10 min. Knip de koriander fijn. Pureer de soep met staafmixer of in keukenmachine en roer de crème fraîche erdoor. Verwarm de soep opnieuw. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de soep over de borden. Verdeel plakjes komkommer en koriander erover.

Bron: foto en bewerkt recept van AH