Onze Boer

De Vegaboerderij is een coöperatie. Dit betekent dat de leden gezamenlijk een professionele kracht inhuren om het land op zo duurzame en biologische wijze te bewerken. De boer is de drijvende kracht achter de boerderij. De boerderij draait om het zaaien, planten, verzorgen en uiteindelijk oogsten van groenten. De boer draagt zorg voor zaken als het hekwerk, tunnelkassen, machines en voldoende gereedschap. Waar mogelijk wordt de boer ondersteund door een of enkele trainees. Bij de vegaboerderij leren zij het vak en manier van telen. Naast de boer en trainees helpen vrijwilligers mee met zaaien, oogsten en de uitgifte. De boer organiseert deze werkzaamheden en stuurt aan. Tot slot onderhoudt de boer goede contacten met de landeigenaar en leveranciers.

De rol van de VegaBoer

De boer werkt in opdracht van de leden en onder aansturing van het bestuur. Jaarlijks denken leden mee met de oogst in de oogstcommissie. De leden geven hun mening over hoeveelheid, variatie en speciale wensen die de boer op zijn beurt weer verwerkt in zijn zaai- en oogstplan. Zo werken we optimaal samen om lekkere en gezonde groenten en fruit te kunnen eten.

Onze boer

In 2023 is Gepco van Ek onze boer. Hij zorgt dit seizoen voor onze pakketten.

Mijn naam is Gepco van Ek. Jarenlang heb ik gewerkt in de verzekeringen en pensioenen. Eerst als medewerker levensverzekeringen en pensioenen bij een grote verzekeraar. Daarna als pensioenadviseur bij een Adviseur op het gebied van verzekeringen, hypotheken en pensioenen.

Op een gegeven moment kwam mijn oude droom weer boven drijven: boer worden. Ik geloof in een wereld waarin alles weer groeit en bloeit en plant, dier en mens zich thuis voelt en waarin er voor iedereen betaalbaar eten is uit eigen omgeving.

In 2022 heb ik de knoop doorgehakt en besloten om te stoppen met het geven van advies en buiten te gaan werken. In juni 2022 ben ik als vrijwilliger begonnen bij de tuin van Land In Zicht in Amersfoort en vanaf oktober ook één dag bij de Coöperij in Soest. Bij beide tuinen heb ik veel geleerd wat er allemaal bij een tuin komt kijken.

Komend seizoen (vanaf september 2023) ga ik een opleiding volgen aan de Warmonderhof om zo alle kneepjes van het vak te leren en dit gebruiken om de Vegaboerderij tot een mooie en gezonde tuin te maken.

Ik woon in Amersfoort, ben getrouwd met Miranda en heb twee kinderen die al niet meer thuis wonen.

Vers – Natuurlijk – Lokaal