Aardappelschotel met sperziebonen

Alle groenten en de aardappelen (behalve de broccoli) van deze heerlijke ovenschotel komen van de Vegaboerderij. Een simpel en lekker recept waar je gemakkelijk mee kunt variëren. Eventueel kunnen vleesliefhebbers stukjes kip aan de ovenschotel toevoegen.

Noot: deze foto’s met groenten van de Vegaboerderij zijn van een recept voor vier personen.

  • Recept voor 2 personen
  • Tijd: 15 min. + 30 min. in de oven

BENODIGDHEDEN:

  • 500 gr aardappels (voorgekookt)
  • 200 gr sperziebonen
  • een ui
  • knoflook naar smaak
  • 200 gr broccoli
  • 1 tl mosterd
  • 100 ml slagroom of kookroom
  • geraspte kaas
  • snufje zout en peper

BEREIDINGSWIJZE:

Verwarm de oven voor op 200 graden. Kook de sperziebonen en broccoli ongeveer 5 minuten.

Pers de knoflook, snij uien in ringen en bak deze tot de uien nog net niet  bruin zijn.

Giet de groenten af en laat even uitlekken. Meng in een kom de mosterd, geraspte kaas en slagroom. Doe de aardappelschijfjes, broccoli en sperziebonen in een ovenschaal.

Giet het sausje er overheen en strooi wat geraspte kaas over de ovenschotel.

Bak de aardappelschotel met broccoli ongeveer 30 minuten in de oven.

Eet smakelijk!