Nodig voor 4 personen:
- ongeveer 400 à 500 gr. snijbiet
- 1 ui
- 1 teen knoflook
- 1 el olijfolie
- 1 el boter
- 1 tl kaneel
- een handje rozijnen
- 1 el honing
- peper en zout
Snipper de ui en verwijder het velletje en de groene kern van het teentje knoflook.
Snijd ongeveer 1 cm. van de stengels van de snijbiet af en gooi dat weg. Snijd vervolgens de stengels van het blad af, was ze goed en snijd ze in stukken van ongeveer 5 cm. Was de bladeren en snijd ze in repen van ongeveer 3 cm.
Doe de boter en de olie in een grote hapjes- of wokpan. Doe de ui in de pan en bak even aan. Knijp de teen knoflook uit en voeg toe. Voeg meteen ook de stengels, de honing, de rozijnen en de kaneel toe. Roer goed door en voeg na 2 à 3 minuten de bladeren toe. Breng op smaak met peper en zout.
Bron: Dit recept komt uit het Duitse kookboek ‘Heimat’ van Tim Mälzer.