Hoofdgerecht voor 2 personen
- 8 (kers-)tomaatjes
- peper en zout
- 100 g couscous
- 2 el olijfolie
- 2 el citroensap
- 2 el fijngesneden munt
- 3 el fijngesneden peterselie
- 0,5 krop sla
- komkommer, 10 cm in blokjes
- 100 g boterbonen uit blik, uitgelekt
- o,5 limoen, in partjes
Verwarm de gril voor op de hoogste stand. Halveer de tomaatjes, leg ze met het snijvlak naar boven op de bakplaat en maal er zout en peper over. Schuif ze op de tweede richel onder de grill en laat ze in ± 5 min net een goudbruin randje krijgen. Bereid de couscous volgens de beschrijving op het pakje en laat afkoelen tot lauw warm. Schep het om met olie, citroensap, 1,5 el munt en 2 el peterselie. Haal de 4 mooiste bladeren van de sla. Snij de rest van de sla in dunne reepjes, meng deze met de couscous, de komkommer en de boterbonen en breng de salade op smaak met versgemalen zoute en peper. Schep de slablaadjes vol met de salade. Garneer met de tomaatjes en strooi er nog wat munt en peterselie over. Geef er de limoenpartjes bij.